2013-03-18 16:03:18• hírek • Kocsis Zoltán

A csendőrök is védik a környezetet

Mircea Olaru
Mircea Olaru

Együttműködési protokoll született a Román Csendőrség és a Környezetvédelmi Őrszolgálat között. A megállapodás célja, hogy a jövőben a csendőrség is segítse munkájában a Környezetvédelmi Őrszolgálatot.

„Minden személynek kötelessége felelősen viselkednie akkor, amikor a környezetünk védelméről vagy Románia fenntartható fejlődéséről van szó. Ezen együttműködés megkötése egy fontos lépés, amely a Csendőrség szerepvállalását mutatja a környezetvédelmi kérdésekben", mondta a protokoll megkötése után Mircea Olaru, a Román Csendőrség vezetője.

Hasonló megállapodást 2005-ben már kötött a két intézmény. A mostani megállapodás célja a „környezetvédelem terén fellépő antiszociális cselekmények közös megakadályozása valamint a fenntartható fejlődés elősegítése", áll a csendőrség által kiadott közleményben.

Ami a konkrét, operatív célokat illeti, a két intézmény megegyezett abban, hogy a másik fél számára hozzáférhetővé teszik információikat, adatbázisaikat annak érdekében, hogy gyorsabban és hatékonyabban tudjanak eljárni a környezetvédelmi tekintetben kihágásnak vagy bűncselekménynek számító cselekedetekkel szemben. Másik cél a sürgősségi helyzetekben való operatívabb fellépés lehetővé tétele. A jövőben lehetővé válik majd a közös járőrözés és közös kármentesítés is. További fontos szempont a közös uniós pályázatok elkészítése, leadása és kivitelezése felszerelések bővítése, modernizálása érdekében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: